Дитячий розділ

Дитинство

Мій перший спогад з дитинства не пов’язаний ні з яким особливим подією. Це як шматочок якоїсь ожила картинки. У моїй голові вона чомусь чорно-біла,з ледь помітною сепією.

Ймовірно це від всіляких фотографій тієї пори. А сам спогад короткий. Я виходжу з під’їзду, мене відпустили гуляти у дворі.

Біля дверей, що ніколи не закриваються, стоїть лавочка, з давно потрісканою фарбою,на якій любили збираються & nbsp;бабусі, перш ніж йти додому, або діти, так як на м’якій деревині було зручно грати в ножички. За що правда можна було і отримати по юшку від пильних сусідів, а то і загрожувало бути відправленим назад додому. Це була така гра, коли береш розкладний ножик, згинаєш його буквою “Г”, ставиш на вістрі і підкидаєш ручку вгору.

Сенс був у тому, щоб перекинувшись в повітрі він знову встромився і залишився стояти.Але я відволікся. Виходжу з під їзда, на мені & nbsp;світла & nbsp;Маєчка, шорти і неодмінно  сандалі.

Причому такі, які я маленький не міг самостійно зняти. Пам’ятаю того дня світило літнє сонечко. Теплий вітерець ледь ворушив листя дерев, які здавалися величезними, але кожен з дворових хлопчаків обов’язково пробував залізти на кожне з них, хоча б до другої гілки.

На шляху мене зустрічає сусідка з дверей навпроти, я зараз вже не можу згадати її обличчя, хоча ми довгий час ходили з мамою до неї в гості, грали в карти на старі монетки або просто дивилися разом старенький телевізор.Сусідка трохи нахиляється,привітно посміхається мені і питає.- А скільки, Максим, тобі рочків?- Я силуюся загнути неслухняні пальчики і все ж показую скільки мені.

– Попелиця.- я посміхаюся у відповідь і пишаюся що я вже такий великий.А зараз у мене вже дві дочки старше цього віку.

Я не можу їх відправити одних погуляти, тому як з ними обов’язково щось трапиться. Я з жахом думаю, що вони полізуть кудись на дерева. Ось тільки до стареньких сусідок з моєю мамою діти охоче ходять.
П’ють там чай з печивом і слухають розповіді з чиєї небудь молодості, щоб коли вони виростуть, теж би згадували безтурботні літні дні