Рецепти

Каша – як вибрати правильну крупу + огляд виробників

Ми вважаємо, що гречка, рис і вівсянка – продукти прості і надійні, і отруїтися ними не можна. Але не все так просто. У кашах можна виявити алкалоїди, пестициди, цвіль і різну живність.

Не так давно був скандал в Іркутській області, коли дітей годували в дитячому саду кашею, в якій плавали черв’яки. Після чого були проведені перевірки всіх установ, що користуються казенною крупою. І порушення були виявлені на всіх підприємствах: рис з довгоносиком, пшоно з кліщем, затхлий геркулес, зіпсовані гречка і перловка, манка з металевою домішкою.

Як виявилося, всі продукти закуповувалися задешево, так як мало бюджетних коштів, причому найчастіше ці крупи поставлялися без будь-яких документів.Кожна господиня все життя веде боротьбу з комахами в крупах, не встежиш, і в ній вже кишать личинки, а потім запорхати може і харчова міль, тоді вже доводиться викидати продукт. Але одна справа, коли живність утворилася в результаті тривалого зберігання, і зовсім інше, коли її тільки купили, а таке теж трапляється.

Особливо це стосується дешевих круп, і часто справа не в неправильному зберіганні в магазині, а в тому, що вони в такому вигляді вже потрапляють з виробництва. Практично весь рис, гречка і пшениця в зерносховищах заражена шкідниками. Щоб довгоносики і черви не потрапляли до нас в тарілку, склади обробляються спеціальними газами.

Через 5 днів всі шкідники гинуть. Але проблема в тому, що хімікати не захищають крупу назавжди, і може статися повторне зараження. Личинки харчової молі можуть спочатку перебувати в крупі, і їх не так-то вже легко помітити.

У більшості російських магазинів складські приміщення обладнані дуже погано, а в торгових залах часто дуже жарко і душно.Завищена вологість-сприятливе середовище для розвитку бактерій і мікроорганізмів. У крупі може утворюватися цвіль, а значить афлатоксини, які є отрутою і можуть отруїти гречку і геркулес.

Ці грибки навіть в маленьких дозах шкодять здоров’ю, приводячи до проблем шлунково-кишкового тракту, нервових розладів, прискореного серцебиття і підвищення тиску.Крупа, зроблена по ГОСТ, перед фасуванням проходить більше перевірок, ніж та, що зроблена по ТУ. У гостовской крупі комахи майже не зустрічаються.

Купівля крупи в невеликих магазинах від невідомого виробника – це лотерея. Часто в дрібних магазинах немає навіть сертифікатів відповідності на крупи, яка може ввозитися, не проходячи спеціальні регламенти. Сьогодні вибір круп і готових каш просто неймовірний, як звичайних, так і з різними «здоровими» добавками.

Не варто вестися на подібні обіцянки виробників, ті ж біо-каші з лактобактеріями це не більше, ніж маркетинговий хід, так як ці бактерії гинуть при високій температурі, а кашу необхідно заливати окропом.Рис популярна, але сама «бідна» крупа, в ньому менший вміст вітамінів, мінералів і клітковини, ніж в тій же гречці, але він все ж краще, ніж смажена картопля з точки зору здоров’я.РискиИскусственный рис – останнє досягнення китайської промисловості з провінції Шаньсі з картопляного крохмалю і синтетичної смоли, що пройшли термомеханічну обробку, він довго вариться і взагалі неїстівний.

Рис з Південно – Східної Азії-це лотерея, так як незрозуміло, як його вирощували, ніж поливали, які використовувалися хімікати, так як часто використовується величезна кількість пестицидів, метилбромід (отрута від шкідників).Сорти рису рожевий і червоний часто підробляють, підфарбовуючи звичайний. Тому якщо вода, в якій промиваєте рис, порожевіла, викидайте такий продукт в смітник, не ризикуйте своїм здоров’ям, значить в ньому повно і іншої хімії.

МанкаМанка буває 3х сортів: м’яка (М), тверда (Т) і суміш (ТМ). Найчастіше виробляють манку м’яку, а її якість залежить від якості зерна, яке, на жаль, зараз майже безконтрольно. У Росії існують понад 7 тисяч приватних млинів, які порушують всі закони виробництва, тому багато у нас зараз поганого хліба, а значить і поганий манки.

Кустарні сховища зерно часто навіть не чистять і не миють і в більшості своїй просто гноять зерно. Його можна обробляти відносно безпечними хімікатами, а можна бромистим метилом або хлорпірифосом, що ще гірше. Доведено, що оброблені цими речовинами зерна, викликають у дітей лейкемію і руйнують імунітет людини, накопичуючись всередині організму.

ГречкаСамая популярна і корисна каша, що містить найважливіші для нашого організму кабальт, нікель, селен і залізо. Щоб залізо добре засвоювалося, її найкраще поєднувати з овочами і спеціальними приправами. Гречку найкраще запарювати, а не варити, щоб зберегти всі її корисні властивості.

Каші швидкого приготування і готові кашіце калорійний десерт, а не корисна каша, які б заманухи не писали виробники, в них занадто багато цукру. а додані фрукти і ягоди часто виявляються хімічними гранулами з ароматами, які можуть викликати атопічний дерматит.Як вибирати: 1.

На упаковці з крупою повинен бути проставлений не тільки рік, але і місяць виготовлення.2. Дата повинна бути вибита, а не наклеєна на упаковці (були виявлені випадки переклеювання термінів)3.

Якщо купуєте крупу в дрібних магазинах, звертайте увагу, щоб поруч з нею не лежали цукор і сіль, так як вони притягують вологість, щоб температура в залі не було більше 20С і щоб крупа не стояла на підлозі.4. Термін зберігання крупи не вічний, так як вона містить жири, а вони мають властивість окислюватися, перетворюючи кашу в отруту.

Тому не варто купувати крупу, якщо вже пройшло більше 60% від її терміну придатності 5. Купуючи рис подивіться, щоб на дні пакета не було мучки. Це ж відноситься і до гречки з пшоном.

Наявність її означає порушення технології виробництва.6. Купуйте крупу манну тільки від відомих виробників, які не дозволяють собі користуватися сировиною Млинів-нелегалов7.

Лікарі вважають, що крупи краще довго не варити, так як вони втрачають вітаміни і перетворюються в масу непотрібних вуглеводів високої калорійності, це по суті мертва їжа.8. Будь-яка крупа найкраще засвоюється з білковими продуктами.

9. Каша – це блюдо 1 половини дня, що дає енергію, а ось поїданні її ввечері призводить до зайвої ваги.Більш докладно про кожну крупі і огляд виробників можна подивитися тут: рис, гречка, манка, пшоно, вівсяні пластівці вибір залишається за вами!Проставте, будь ласка, лайк, якщо сподобалася стаття.

А також підписуйтесь на мій канал, де можна подивитися рейтинги і на інші товари. І тоді ви будете знати, продукти яких виробників варто брати, а від яких краще утриматися. Буду рада вас бачити серед своїх читачів і передплатників.
Якщо не хочете втратити інформацію про хороших і поганих виробників, то діліться їй в своїх соціальних мережах.

Related posts

Leave a Comment