Рецепти

Ніжні капустяні котлети з манкою.

Приготувати такі котлети легко, і при всій невигадливості вони досить швидко зникають зі столу.Капуста хороша ще й тим, що це всесезонний овоч, вона доступна цілий рік. Літня капуста більш ніжна і більш соковита, зимова – більш щільна.

Капустяні котлети можна приготувати не тільки зі звичайної білокачанної капусти, але і з кольорової або брокколі, або їх суміші, принцип приготування той же. Капусту слід відварити до напівготовності, обсушити і змішати зі стабілізуючими компонентами, в даному випадку з манкою і яйцем. Якщо вам сподобається рецепт і ви хочете підтримати проект, будь ласка, поставте лайк, тоді статті та рецепти будуть частіше включати в стрічку.

Варіантів приготування капустяних котлет десятки, в наведеному нижче рецепті я описую свій спосіб, так, як це подобається мені і так, як я готую вдома. А саме-тонко нашаткована (не нарубана) капуста, мінімум манки і тонка панірування. І ще кілька зауважень.

Попереднє бланшування (підварювання) капусти особливо важливо для зимового часу, коли листя стає щільними і навіть грубуватими, в цьому випадку знадобиться приблизно 5 хвилин, для літньої свіжої капусти досить просто обдати її окропом.Обсушити капусту перед змішуванням з іншими складовими дуже важливо-так вам знадобиться менше манки, котлети будуть більш овочевими, і, відповідно, більш легкими по калорійності і більш хрусткими за смаком. Мені подобається використовувати мінімальну кількість манки-просто для надання форми котлет (ми ж не манні котлети готуємо), тому, повторюся, капусту потрібно попередньо добре обсушити і навіть віджати.

При бажанні в капустяну масу можна додати трохи грибів (печериць або лисичок) або зелені петрушки, часник я не додаю. Капустяні котлети гарні і самі по собі, а можна подати їх як гарнір до м’яса або омлету. Для дієтичного варіанту капустяні котлети годі й обсмажувати, а запекти в духовці або відварити на пару.

Кухня: Російська час підготовки: 20 хвилин Час приготування: 15 хвилин ступінь складності: легкоінгредієнти:500 гр. капусти (половина невеликого качанчика) 1 цибулина 2 яйця 2 ст. л.

сухий манної крупи панірувальні сухарі рослинна олія для смаження сіль, сметанаПорядок дій: 1. Капусту тонко нашаткувати, викласти в каструлю, залити окропом і варити до напівготовності на невеликому вогні. Відкинути на сито, м’яко віджати залишки води руками.

Остудивши.2. Цибулину порізати дуже тонкими півкільцями і обсмажити на рослинній олії до прозорості і легкої золотистості.

3. Викласти в миску капусту, цибулю, манну крупу, додати злегка збиті з сіллю яйця і ретельно перемішати. Залишити на 5-10 хвилин для набухання манки.

4. У плоску тарілку висипати панірувальні сухарі.5.

З капустяної маси сформувати невеликі котлетки і обваляти їх в панірувальних сухарях. Панірування повинна бути дуже легкою. Готові котлетки викласти на обробну дошку або іншу тарілку.

6. Розігріти рослинне масло і послідовно обсмажити котлетки приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.7.

Готові котлети подавати зі сметаною. Інші рецепти, які можуть бути вам цікаві: жульєн з мови з телятиною і грибами.Запечена картопля”красуня Отеро”.

Халва з манки по-індійськи.Овочеві чіпси.Гуляш по-фламандськи.

Карбонат.Підписуйтесь на канал, діліться цією статтею зі своїми друзями в соцмережах, а я і далі буду намагатися радувати вас цікавими і регулярними текстами. подаруйте автору чашечку кави для натхнення та розвитку каналу http://yasobe.

ru/na/podarite_avtoru_4awe4ku_kofe_dlya_vdohnoveniyaЗдоровое харчування з насолодою-більше 250 рецептів російської та світової кухні на будь-який смак і бюджет.Капустяні котлети з манкою. Опубліковано 10.

01.2019 моя думка може не збігатися з Вашим, і це нормально. У кожного з нас – свій особистий життєвий досвід, а світ прекрасний у своїй різноманітності.

Я описую ті рецепти, які використовуються в нашій родині або нашими друзями (включаючи кількість жиру, солі, цукру та інших приправ).Важливо! Будь-який продукт і відповідно будь-яку страву можуть бути і корисні і шкідливі в залежності від стану і особливостей шлунково-кишкового тракту конкретної людини. Блог не містить медичних рекомендацій, проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем.

Related posts

Leave a Comment