Рецепти

Чим відрізняється манга від семоли і семоліни?

При перекладі інгредієнтів традиційних італійських рецептів можна зіткнутися з різночитаннями. Що таке Італійська семоліна і як знайти їй альтернативу?Прямий переклад свідчить, що семоліна — це манна крупа, але чи є рівноцінною заміною семоліни вітчизняна манка? Так, і що таке семола і чим вона відрізняється від семоліни?Відповідає Іван Шишкін, бренд-шеф московського ресторану Delicatessen та Львівської ресторанної групи» Фест«, автор книги»під фартухом”.”Манка і семоліна відрізняються технічно: розміром і іноді вихідною сировиною.

Справа в тому, що і манка, і семоліна — це одні з проміжних продуктів сортового помелу борошна. Сортовий помел означає, що пшеничне зерно не розчавлюють цілком і не розмелюють відразу в борошно, а послідовно на спеціальних апаратах обдирають і просівають. Виходять численні фракції помелу.

Після чого ці фракції спеціальним чином поділяються. У підсумку виходить набір продуктів, серед яких висівки, зародок, тонка мука і всіляка крупка.Манка, семола, семоліна і макаронна крупка – це дуже близькі продукти, що відрізняються в тому числі тим, з-під якого вальця машини була забрана ця крупка і який у неї розкид розмірів.

Традиційна манна крупа, яку ми звикли називати манкою, — це по суті крупка, відібрана з помелу сортів м’якої пшениці. За своїм складом вона незначно відрізняється від борошна вищого сорту: в ній трохи більше білка, тому що вона не пройшла додаткові стадії помелу і відсіву. З неї важко зробити пасту, її не можна використовувати для хлібопечення.

Зате її можна використовувати для посипання форм, з неї роблять галушки, пудинги, суфле, додають в начинки для котлет і запіканок. Вона грає там, де потрібно отримати клейку збивається структуру.Семола і семоліна – це крупка з пшениці дурум (тобто з твердої пшениці).

Тверда пшениця-це окремий біологічний вид. Ендосперм (серцевина зерна) такої пшениці дуже твердий, його складніше розмолоти, ніж у м’якої пшениці. Ця крупка жовтіше, ніж крупка з м’якої пшениці, за рахунок високого вмісту каротиноїдів.

Семола від семоліни відрізняється розміром: семола крупніше, семоліна подрібніше, ближче до традиційної манки з м’яких сортів.До речі, на території колишнього СРСР існує стандарт на манку Т, одержувану з твердої пшениці. Це вносить додаткову плутанину, тому що така манка практично нічим не відрізняється від семоліни, яку виробляють в Італії і з якої роблять хліб і пасту, наприклад.

Якщо зварити з цих круп кашу, вона вийде однаковою. І, на мій погляд, каша з семоліни або манки т смачніше, ніж з манки з м’якої пшениці. Семоліна і манна крупа т повністю взаємозамінні в домашньому господарстві.

Стандарти на манку дуже гнучкі, розмір крупинок може бути від 0,25 мм до 0, 75 мм, це величезний розкид. Він актуальний і для Росії. В силу цього наша манка менш однорідна, ніж породиста італійське борошно або крупа семоліна».
Ще більше цікавинок на сайті eda.гіподписуйтесь на наш Instagram @edaruofficial-кожен день смачні рецепти!Любите читати Дзен»їжі”? Розкажіть свою думку про матеріал в коментарях і ставте свої лайки!

Related posts

Leave a Comment