Рецепти

Бюджетні котлети без м’яса: з’їдаються швидше, ніж хтось помічає обман

Домочадці жодного дня не можуть прожити без м’яса, щодня вимагають котлет, тефтельок і гуляшу? А якщо на все це ніяк не вистачає грошей? Обдуріть їх бюджетними “котлетами”, в складі яких не буде ні грама м’ясного фаршу. І повірте, мало хто зрозуміє, з чого ж насправді вони зроблені. І якщо зберегти інтригу, ніхто з першого (і другого, і третього) разу не зможе вгадати, які інгредієнти використовувалися кмітливою господинею.

Фото з сайту https://2×2.ѕибюджетний рецепт “нем’ясних”, але дуже смачних котлет мені дала подруга, вона ж знайшла його в мережі Інтернет, і ризикнула приготувати для чоловіка. Він у неї справжній привереда, але самі розумієте, з іпотекою особливо не розгуляєшся на телячій вирізці і навіть курячому філе.

Ось і доводиться економити на всьому, в тому числі і на продуктах. І цей рецепт, спочатку викликає тільки посмішку, став справжньою паличкою-виручалочкою для сім’ї, що економить практично кожну копійку.У мережі на якомусь форумі ці бюджетні котлети називалися “майже що даром”, і це насправді так.

Наводжу нижче рецепт, дбайливо переписаний в записну книжку, раптом вам теж захочеться спробувати пригостити домочадців таким економічним блюдом. І так, відразу обмовлюся, повідомляти чоловікові або діткам, що котлетки зляпани з лука, манки і томатного соку, зовсім не варто. Як то кажуть, менше знають, краще сплять , в нашому випадку-краще їдять.

Ще й нахвалюють, особливо якщо подати їх з гарячим картопляним пюре і шматком свіжого чорного хліба.Що приготувати:500 г ріпчастої цибулі;100 г манки;3 зубки часнику;300 мл томатного соку;1 великий болгарський перець червоного кольору;сіль і спеції на свій смак;свіжа зелень, якщо є під рукою;масло рослинне для смаження.Якщо є свій город і справа відбувається влітку, можна взагалі не витрачатися на продукти-все знайдеться вдома.

Взимку ж доведеться купити перець, цибулю і томатний сік, але і це обійдеться в досить невелику суму. Як бачите зі складу інгредієнтів, ні курячого, ні рибного, що не яловичого або свинячого фаршу в бюджетних котлетах немає ні грама.Як робити котлети без м’яса1.

Лук очистити від лушпиння, дрібно порізати.2. Часник очистити, пропустити через давилку.

3. Змішати продукти в мисці, додавши сіль з меленим перцем, манну крупу.4.

Залишити на 15 хвилин, щоб манка розбухла.5. Болгарський перець очистити від насіння, дрібно порізати.

6. У сковорідку налити томатного соку, розігріти його. Додати посічену свіжу зелень, порізаний солодкий перець червоного кольору.

7. Дочекатися закипання соку, вогонь зменшити.8.

З цибульно-манного “фаршу” сформувати котлети або тефтельки (кому що більше подобається), обсмажити їх на змащеній маслом сковороді, щоб з’явилася рум’яна скоринка.9. Перекласти котлети в сковороду з томатним соком, тушкувати під кришкою 10-15 хвилин.

Подавати з гарніром гарячими.Як бачите, нічого складного в приготуванні немає, та й продукти потрібні найдешевші. Раджу спробувати, смак у таких котлет досить апетитний, нагодувати ними сім’ю цілком можна.
Якщо сподобався рецепт, ставте лайк і підписуйтесь на канал.

Related posts

Leave a Comment