Рецепти

Найніжніші сирники за 6 кроків

Питання “Чому сирник” сирник«, а не» сирник”, мабуть, вивчений уздовж і поперек ще задовго до нас. Проте ми теж вважаємо своїм обов’язком вставити “три копійки” в обговорення цієї життєво важливої теми.Почнемо з прелюдії.

Всім відомо, що основний продукт для виготовлення сирника – це сир звичайний. Так само незаперечний той факт, що сир виготовляється з молока. Але ось кому віддати пальму першості за винахід магічного процесу перетворення звичайного молока в сир, не дуже зрозуміло.

Є дві основні версії: перша – давньоримська, друга – давньослов’янська. Якщо не вдаватися в подробиці, то обидві вони ймовірні і навіть, можливо, розвивалися паралельно. І у римлян, і у слов’ян було досить розвинене тваринництво і була необхідність зберігати продукти якомога довше.

Якийсь збіг обставин дозволив господаркам минулого вперше сквасити молоко таким чином, щоб воно розділилося на сироватку і густу масу. Сироватку злили, масу віджали і ось він – сир звичайний.Відомо, що південні слов’яни (населення Півдня Росії, України та Білорусії) словом «сир» називали всі продукти, вироблені з молока.

Слово “сир «прийшло значно пізніше, але масового перейменування» сирників «в» сирники” так і не відбулося.З точки зору кулінарії сирник готується дуже просто і для приготування потрібні прості продукти, наявні в будь-якому господарстві, а саме сир, яйця, сіль, цукор і яка-небудь борошно в якості сполучного елемента. В залежності від смакових уподобань кухаря в тісто модно додати практично все що завгодно – родзинки, кокосову стружку, дуже стиглий банан, чорницю, моркву, горіхи, картоплю і т.

д. Борошно як же можна вибирати за смаком, від традиційної пшеничної, до житнього, кукурудзяної або нутової.Ми пропонуємо приготувати базовий варіант сирників з додаванням манної крупи.

Покроковий рецепт сирників з манною крупойтворіг 500 гр.Яйця 2 шт. манна крупа 80-100 гр.

Цукор 50 гр.Сіль за вкусу1. Яйця ретельно збити з цукром і сіллю.

2. Сир попередньо відкинути на сито, викласти до яєць, потовкти.3.

Додати манну крупу. Добре перемішати. 4.

Сковороду нагріти, налити масло.5. З тіста сформувати не дуже тонкі коржі, схожі на котлетки, викласти на сковороду.

6. Через пів хвилини зменшити вогонь, сковороду накрити кришкою. Готувати 5-7 хвилин з кожного боку.
Докладний покроковий рецепт з фотографіями читайте на edadada.гиПриятного апетиту!

Related posts

Leave a Comment