Рецепти

Швидка запіканка з манки, яка завжди виходить

Залишки або надлишки манної каші можна використовувати для приготування нової страви. Наприклад, сьогодні з надлишків я приготувала відмінний полуденок. Його можна назвати як повноцінним перекусом, так і приємним, смачним і, що важливо, швидким з приготування десертом.

Запіканка з манної каші і яблук в духовкеВремя приготування – 15 минутКоличество порцій — 1ИнгредиентыДля рум’яної запіканки підготуємо:манна каша — 120 гр;яйце — 1 шт;сіль — щіпка;яблуко — за смаком;цедра лимона — за смаком.Якщо немає яблук, то в якості соковитої нотки можна використовувати апельсини, груші і навіть морква. 🍳 А якщо не любите каші і стежте за фігурою, то можете перекусити легким дієтичним омлетом!Спосіб приготовления1.

Манну кашу я варила за всіма правилами на молоці з цукром, дрібкою солі і вершковим маслом.Для тих, хто не впевнений у своїх силах, нагадаю рецепт. На 100 мл молока беремо 20 грам манної крупи.

Цукор, сіль і масло додаємо за смаком. Зазвичай на таку кількість каші я беру столову ложку вершкового масла.Готова манна каша2.

До манної каші додаємо яєчний жовток.Манна каша з жовтком3. Яєчний білок в охолодженому вигляді збиваємо з сіллю до пишної, стійкої піни.

Солі беремо на кінчику ножа.Збиті в піну яєчні білки4. Втручаємося яєчні білки в манну кашу.

Збиті білки з манною кашей5. Додаємо цедру лимона. Можна обійтися і без неї.

Але я велика прихильниця цитрусових, тому і додала.Цедра лимона6. Додаємо яблука, нарізані на кубики розміром не більше 1 см.

перемішуємо, використовуючи звичайну ложку, щоб не втратити пишність.Порізані яблоки7. Викладаємо отриману масу в форму для запікання.

Основа для запіканки у формі8. Запікаємо при 200 градусах 15-20 хвилин до отримання апетитного рум’янцю. Витягаємо блюдо з духовки і за бажанням на трохи остигнула кашу викладаємо желе.
Ягідне желеЖеле злегка розтане, просочить отримане блюдо, зробивши його ще смачніше і ніжніше. Спробуйте приготувати-така запіканка відлітає просто на “ура”!Манна запіканка, яка завжди получаетсяНе пропустіть нові цікаві рецепти! Ставте 👍 і підписуйтесь на наш канал!

Related posts

Leave a Comment